De vele voordelen van polycarbonaat platen

Ben je van plan om een nieuwe serre aan te bouwen of een overkapping in de tuin te maken? Polycarbonaat is ontzettend veelzijdig en het wordt vandaag de dag voor veel verschillende doeleinden toegepast. Of je nu een nieuwe winkelpui nodig hebt, of wanneer je een uniek materiaal zoekt voor de afscheiding van jouw balkon, polycarbonaat platen zijn ideaal voor al deze klussen. In dit blogartikel lees je over de vele voordelen van deze platen van polycarbonaat.

Sterker dan glas
Wellicht het grootste voordeel van polycarbonaat is dat het zo ontzettend stevig is. Polycarbonaat is zelfs sterker dan glas, maar liefst 250x zo sterk. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer winkeleigenaren kiezen voor een winkelpui van polycarbonaat. Dit kan namelijk wel tegen een (flink) stootje. Tegenwoordig worden er ook veel balkonafscheidingen gemaakt van polycarbonaat vanwege de sterkte van dit materiaal. Polycarbonaat is vaak een stuk goedkoper dan glas en het biedt ook nog eens een betere bescherming.

Polycarbonaat verkleurt niet
Een reden waarom sommige wellicht wat sceptisch zijn tegenover platen in plaats van glas, is de kans op verkleuring. Waar dit bij plexiglas is hoge uitzondering mogelijk is, ben je met polycarbonaat verzekerd van een vastigheid qua kleur. Je kunt deze platen in meerdere kleuren verkrijgen. Het voordeel is dat deze planten weerbestendig zijn en dus ook immuun zijn voor verkleuring. Veel regenval of veel zonlicht moet geen verschil maken. Zo heb je jarenlang plezier van jouw afdak, serre of winkelpui.

Het houdt UV straling tegen
Wanneer je een serre bouwt of een fijne overkapping in de tuin wilt, is het niet alleen belangrijk dat je beschut zit tegen de zon, maar ook tegen de straling. Polycarbonaat houdt UV straling tegen. Zo kun je in de zomer beschermd onder jouw eigen afdak zitten in de schaduw en zonder UV straling. Dit is perfect voor iedereen met een gevoelige huid en het is ook de ideale plek voor jonge kinderen om te spelen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over een verbrande huid.

Twijfel jij nog over het gebruik van polycarbonaat platen voor jouw project, winkel of balkon? Twijfel dan niet langer, dit materiaal kent namelijk ontzettend veel voordelen. Hierboven lees je slechts enkele voordelen van dit geweldige materiaal. Je geniet van een sterk materiaal dat goed tegen een stootje kan, ultieme bescherming tegen UV straling en een materiaal dat niet verkleurd in de zon. Het feit dat polycarbonaat ook nog eens goed betaalbaar is, is dan de kers op de taart.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van van Doornik Trading.


Delen