Asbest verwijderen: zo gaat het in zijn werking

Heb jij asbest geconstateerd in jouw woning of pand? Dan is het hoog tijd om actie te ondernemen. Wonen of werken in een gebouw met asbest kan namelijk gevaarlijk zijn voor de gezond. Daarom dienen de asbest platen ook zo snel mogelijk verwijderd te worden. In dit artikel lees je precies hoe dit in zijn werking gaat en wat je kunt verwachten.

Consulteer een professioneel asbestsaneringsbedrijf
Neem zo snel mogelijk contact op met een bedrijf dat gespecialiseerd is in de asbestsanering. Zij komen langs op locatie en zullen de situatie inschatten. Waar precies is de asbest? Om hoeveel asbest gaat het? Brengt de verwijdering extra gevaar met zich mee? Het bedrijf zal jou in een indicatie geven van de verwachte tijdsduur van de sanering en eventueel verbouwing. Het bedrijf zal aanraden om zo snel mogelijk te willen starten. Op deze manier hoeft niemand onnodig risico te lopen. Het is al woningbezitter of eigenaar van een kantoorpand dus zaak om zo snel mogelijk een vervangend onderkomen of werklocatie te regelen.

Sanering met volle bescherming
De reden dat je een professional asbest moet laten verwijderen, is omdat vooral bij het afbreken van dit materiaal de meeste gevaarlijke stukjes loskomen. De schilfers en snippers kunnen via inademing binnenkomen en voor klachten bij de luchtwegen zorgen. Een professioneel asbestsaneringsbedrijf heeft de juiste bescherming. Zo blijven de schilfers niet achter op hun huid of kleding en dragen zij beschermende maskers voor het gezicht. Op deze manier kunnen zij veilig de asbest saneren.

Opruimen en reparatiewerkzaamheden
Niet alleen zal het team ervoor zorgen dat de asbest weg is, ook zullen zij de ruimtes waar asbest zal volledig reinigen. Op deze manier blijven er geen gevaarlijke asbest schilfers over. Wanneer bijvoorbeeld het dak of de muur voor een groot gedeelte uit asbest bestaat, kan het nog best een klus zijn om deze ruimte te repareren. Zorg daarom ook dat je extra tijd en expertise inplant om de ruimte te repareren en eventueel te verbouwen. Laat je adviseren over de juiste materialen en zeg voor eens en altijd vaarwel tegen het asbest.

Nog altijd komt asbest voor in woningen en kantoorpanden. Het is slecht nieuws wanneer je asbest detecteert in jouw woning of kantoorpand, maar het is nooit te laat om dit te veranderen. Huur een professioneel asbestsaneringsbedrijf in en zij zorgen ervoor dat al het asbest verwijderd kan worden. Hoe eerder je hulp inschakelt voor asbest verwijderen, des te eerder kan jij de woning weer in of kan het kantoorpand weer open.


Delen