Artikel over verbouwen

Verbouwen

Wanneer je plannen hebt om je woning te verbouwen dan komen er veel zaken om de hoek kijken, waar je rekening mee moet houden. Het is tevens een zeer hectische tijd, waar je in veel gevallen niet beschikt over alle gemakken die normaal wel voorhanden zijn, zoals toilet, keuken of badkamer. Het is dus van het grootste belang, dat voordat je gaat beginnen met verbouwen, dit goed voorbereid. Daarnaast kan het zijn dat je helemaal niet handig bent en dat je een verbouwing uitbesteed aan een aannemer. Dit zal het wat minder hectisch maken en vooral veel van je tijd besparen. Wil je de verbouwing wel helemaal zelf doen, dan moet je rekening houden met allerlei extra zaken, zoals bouwmaterialen laten aanvoeren en voorzien zijn van goed gereedschap. Enkele zaken om rekening mee te houden bij een verbouwing:

Informatie opdoen

Of je nu zelf gaat verbouwen of dit overlaat aan een aannemer zoals Bouwbedrijf Schikan, het is van het grootste belang dat je wel weet wat er gaat gebeuren en wat je wensen zijn. Laat je dus goed informeren en doe veel inspiratie op. Op je zoektocht zul je vaak zaken tegenkomen die nieuw zijn, zoals nieuwe materialen of een wijze van aanbrengen, waar je zelf nog niet aan gedacht had. Vooral op internet is zeer veel informatie te verkrijgen. Zorg wel dat je goed je informatie en inspiratie selecteert, zodat je niet de weg kwijt raakt in het enorme aanbod wat er te vinden is.

Financiën

Een heel belangrijk onderdeel zijn de financiën. Zonder dit kun je helemaal niet verbouwen. Stel dus een begroting op en probeer je daar ook aan te houden, door zorgvuldig te zoeken en offertes te vergelijken. Kijk ook goed hoeveel je kunt besparen, door dingen zelf te doen en deze niet door een aannemer uit te laten voeren. Hiermee kan je veel geld besparen. Houd er ook rekening mee, dat een verbouwing altijd duurder is dan gepland, dus probeer ook een reserve aan te leggen voor onvoorziene uitgaven. Ga je de verbouwing niet uit eigen middelen betalen, dan moet je nog de diverse hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken.

Planning

De verloop van een verbouwing valt of staat met een goede planning. Probeer ook volgens deze planning te werken, zodat niet alles in de soep gaat lopen. Met een planning heb je ook voor jezelf een stok achter de deur, dat bepaalde zaken op een bepaalde datum gereed moeten zijn. Ook wanneer je de verbouwing door een aannemer laat uitvoeren, moet je goed de planning in de gaten houden. Hoe langer een aannemer er namelijk over doet, hoe duurder het voor jou wordt.


Delen